blankblank
blank

Dekalbin Historia

1995 DEKALB Genetic Corporation myi siipikarjatoimintansa sekä geneettiset linjat Central Farms of America Inc :lle käteisellä: 12,5 miljoonalla dollarilla. USA:n kerroslattiamarkkinoiden kehitys ja laajeneminen oli tullut tiensä päähän ja ovet ulkomaankauppaan oli avattava toiminnan edistämiseksi.

Vuonna 1991 yrityksen kansainvälisen kaupan genetiikkatulot ylittivät kotimaiset tulot ensimmäistä kertaa.  Alhaisen munan hinnan vaikutus näkyi myös tilausmäärissä ja sivutuotteiden hinnoissa. Yrityksen toiminta säilyi kaikesta huolimatta vankkana ja kansainvälinen liiketoiminta jatkui. Viennin osuus oli yli puolet siitoseläinten tuottamista tuloista. Elintarvikkeiden myyntiin ja markkinointiin maailmanlaajuisesti erikoistunut TOSHOKU Oy hallitsi DEKALB :in toimintaa vuosina 1995-2000 kunnes Hendrix Geneticks osti sen toukokuussa 2000.

Tämä hanke oli yritykselle valtava riski sillä Japanilaiset eivät olleet edistäneet geneettisiä linjoja vuosien aikana lainkaan. Hanke edellytti myös suuria investointeja.  Organisaatio uudelleen järjestäytyi ja se siirrettiin Alankomaihin. Geenipankki, tutkimus- ja kehitystyö, jalostus sekä myynti siirrettiin järjestäytymisen mukana.

ISA - eli Institution de Sélection Animale on munituskanoja jalostava jaosto joka kuuluu Henrix Geneticiksin alaisuuteen. ISA toimittaa maailman markkinoille Isovanhempaispolvea (GPS, Great Parent Stock) ja vanhempaispolvea (PS, Parent Stock). Erinomaisen jalostusohjelman ansioista maailman markkinoille toimitetaan noin 50 % munituskana-aineksesta. ISA toimittaa huippulaadukkaita yhden vuorokauden ikäisiä kananpoikia asiakkailleen.

ISA tekee geneettisiä tutkimus- ja kehitysohjelmia parantaakseen munakanojen suorituskykyä. Dekalb siipikarjantutkimus tuottaa erilaisia jalostuslinjoja jotka paritetaan keskenään tietyissä yhdistelmissä. Tutkimustyön painoarvo ja suuntaviiva on jatkuvassa tuotekehityksessä. Olemassa olevien linjojen ja kokeellisten parittamisten tavoitteena on löytää uusia parempia tuotteita markkinoille. 

Parantelun tuloksena vuonna 2004 nimettiin uusi kanarotu Dekalb Valkoinen Hollannin kerroslattia markkinoille.  Alankomaissa kerroslattiakanaloiden suosio kasvoi nopeasti. Syy räjähdysmäiseen kasvuun oli Dekalb Valkoisen erittäin hyvä suorituskyky, rauhallinen käytös ja helppo hallinta.


 


3/2008 Hollanti Boxmeer ensi vierailulla hendrix-geneticillä.
juhlallisesti suomen lippusalossa ja Maamme-laululla päivän aloitus.


Siteeratakseni vanhaa suomalaista viisautta:

Ruotsalaisia emme ole – Venäläisiksi emme aio tulla – Olkaamme siis Suomalaisia!

Siteeraukseen viitaten: Oman kana-aineksen haltu ja hankinta tuntui tuona ajankohtana ainoalta järkevältä ratkaisulta!


blankblank
blank

 

 

 

 


 

 

© Vihlman-Lehtonen Oy - Metsäjoentie 117 B, 32300 MELLILÄ
  Trival Oy - Markkinointipalvelut Stiina Lerkki